Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

τι εστί πολιτισμός



όλη η κουβέντα  εδώ


μερικές από τις απόψεις αλιευμένες από το φατσοβιβλίο



Omiros Ampatzis 
 ειναι το περιτυλιγμα που σκεπαζει την ηθικη τρελαμενου λευκου καρχαρια των ανθρωπινων κοινωνιων πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ανθρωπων που μπορεσαν να "δουν" τα "αστρα" κ τους λιγους που μπορουν να τους καταλαβουν

 Γιώργος Ζεντέλης
  Πολιτισμός με λίγα λόγια είναι η πραγμάτωση των δυνατοτήτων της φύσης γιά το σωστό. Η πυρηνική ενέργεια μπορει να γίνει βόμβες για να σκοτώσουν πληθυσμούς, μπορεί όμως να γίνει και καύσιμο σε εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος. Το μαχαίρι κόβει το ψωμί, αλλά μπορεί να κόψει και ανθρώπινο λαιμό.

Georgia Beza 
 Πολιτισμός για μένα είναι η εξελικτική πορεία μιας κοινωνίας στη διάρκεια του χρόνου

Γιώργος Ζεντέλης 
 Γεωργία κάθε εξέλιξη δεν σημαίνει και πρόοδο. Πως λέμε π.χ. η εξέλιξη μιας ασθένειας....σε καποιον ....μπορει να σημαίνει και μη προοδο και βελτίωση αλλά το αντίθετο.


 Omiros Ampatzis η πορεια της ανθρωποτητας μπροστα (το οποιο μπροστα ειναι θεμα για μεγαλη κουβεντα) οφειλεται σε πολυ λιγους αξιους να φερουν το επιθετο ανθρωπος γεωργια, δεν ειναι κοινη κατακτηση ,εμεις οι περισσοτεροι απλα αναπαραγουμε το ειδος μολυνοντας μαλιστα την γενετικη πισινα κ ναι τωρα ο νιτσε ειναι το πουτανακι μου





Georgia Beza 
 Έτσι όπως τόπε ο Όμηρος. Ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας δε σημαίνει πάντα ότι είναι και ο καλύτερος δυνατός . Ο πολιτισμός των άρχαίων Ελλήνων ας πούμε ήταν πρότυπο. Των αρχαίων Αιγυπτίων επίσης. Των Ούνων όμως ήταν μηδαμινός!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου