Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Όμως ...

Ξέρω ότι οι περισσότεροι με θεωρούν μαύρη φιγούρα, απαισιόδοξη, που δεν αφήνει ελπίδα για ό,τιδήποτε.
Όμως εγώ θα καταγράψω αυτά που βλέπω σαν να είμαι μια κάμερα απ το μέλλον.
Σήμερα, 50 -100 ναζί έκαναν πορεία στο Παγκράτι, για να μοιράσουν φυλλάδια.
Δεν ξέρω αν έπρεπε να έχουν νόμιμη άδεια για την πορεία, ξέρω ότι δεν τους ενόχλησε το κράτος .
Διαβάζω ότι έντρομοι μαγαζάτορες κατέβαζαν ρολά και κλείδωναν πόρτες.
... Απ΄την άλλη διαβάζω ότι επιχειρήθηκε ανακατάληψη της Σκαραμαγκά που ανήκει στο ΝΑΤ- αν δεν κάνω λάθος- και κινητοποιήθηκε όλη η αστυνομική δύναμη σε απόσταση 5-10 χλμ προσάγοντας κόσμο από περιοχες χαρακτηρισμένες από το κράτος ως 'εχθρικές'
Αυτά τα σημάδια είναι ολοφάνερα.
Δείχνουν μια εμπόλεμη κατάσταση με το καθεστώς να έχει επιλέξει συμμάχους και εχθρούς.
Απ΄την άλλη το σύστημα καταρρέει ατόφιο.
Όλα τα πολιτικά κόμματα, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλοι οι δήθεν πνευματικοί άνθρωποι και πρωτίστως η Δικαιοσύνη , κλατάρει μαζί, όλοι στον πάτο.
Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω με την ανέχεια, το αδιέξοδο, την έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής της ελληνικής κοινωνίας δημιουργεί ένα κλίμα που είναι θαύμα που δεν έχει ΗΔΗ οδηγήσει σε εμφύλιο.
Και το ότι δεν έχουμε φτάσει εκεί, οφείλεται, και αυτό το αφιερώνω στους υποστηρικτές της θεωρίας των 2 άκρων, στην ωριμότητα του αριστερού "άκρου" που αντιλαμβάνεται τί θα φέρει στην κοινωνία μια σύρραξη και διατηρεί με νύχια και με δόντια την ανθρωπιά και την ψυχραιμία του παρά τις συντονισμένες , προκλητικές , επιθέσεις που δέχεται κάθε μέρα.

Όμως ...
η Ιστορία δείχνει ότι κάποτε φτάνουμε στο όριο της αυτοσυντήρησης και όποιοι σπρώχνουν τα πράγματα ως εκεί να είναι έτοιμοι να δεχτούν αμίλητοι τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου